Korrektur

Korrekturlæsning er en god investering i troværdighed

Har du brug for kritiske øjne på dine tekster? Stavefejl, kommateringsfejl og forkert brug af ord koster på troværdighedskontoen. Korrektur er en god investering.

Din Journalist har i øjeblikket opgaven at læse korrektur på sundhedsmagasinerne Helse og Naturli, så slåfejl og kommateringsfejl fanges, før de kommer på tryk. Artiklerne læses grundigt igennem, og det er ikke kun de åbenlyse stavefejl, der fanges. Det kan også være passager i det skrevne, der ikke giver tilstrækkelig mening, fordi skribenten eksempelvis har anvendt et ord forkert, eller fordi en sætning er forsvundet ved en fejl.

Korrekturlæser og sproglig sparringspartner

Din Journalist kan fungere som sproglig sparringspartner, rette åbenlyse fejl og komme med råd til en sproglig identitet. Hvis du udgiver mange artikler på web eller tryk, kan det være en god idé at vedtage, hvordan den sproglige identitet skal se ud. Der er eksempelvis forskel på at skrive “for eksempel”, f.eks. og fx. Der er også forskel på at bruge talestreger, citationstegn og citationsvinkler ved citater.

Sprog og tegnsætning er identitetsskabende

Sprog og tegnsætning er også en del af din identitet – og der kan være masser af argumenter for at vælge det ene frem for det andet. Det er under alle omstændigheder vigtigt at være stringent, så dine kunder eller læsere kan identificere en tone, en stil og en identitet i det, du vil fortælle dem.

Afregning for korrektur er baseret på et forventet tidsforbrug, men prisen aftales på forhånd.

Din Journalist læser korrektur i alle omfang. Du er også velkommen til at få din ansøgning til drømmejobbet til gennemsyn.